Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πραγματικά νέα–ακυρωμένη παραγωγή

 

TeaserΣτα πλαίσια των πληροφοριών επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence -BI) που προσφέρει το Insurance.Office προσφέρονται 2 αναζητήσεις-αναφορές που είναι πολύ χρήσιμες για τον επιχειρηματία.

Αφορούν την πραγματικά άκυρη παραγωγή και την πραγματικά νέα παραγωγή.

Και οι δυο αναζητήσεις γίνονται βάσει του ασφαλισμένου αντικειμένου (πχ. όχημα), όπως αυτό αντικατοπτρίζεται ως οντότητα στην καρτέλα ασφαλισμένου κινδύνου. Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση του οχήματος δεν βασιζόμαστε στην πινακίδα.

Και οι δυο αναζητήσεις μπορούν να γίνουν στο σύνολο των στοιχείων (από καταβολής). Αν για παράδειγμα ζητήσετε χωρίς κριτήρια την πραγματική νέα παραγωγή, θα δείτε όλα τα αρχικά συμβόλαια για καθένα των κινδύνων που ασφαλίζετε.

Τι κόστος έχει;

Είναι standard λειτουργικότητα Ο Γελαστούλης κλείνει το μάτι

Αν έχετε ενεργό συμβόλαιο συντήρησης θα είναι διαθέσιμη λειτουργικότητα της έκδοσης 2.2

 

Talk to me nerdy

(how to)  

Στο Menu των Συμβολαίων & Αιτήσεων, προστέθηκε ένα sub menu “Business Intelligence” με δυο επιλογές:

  1. “Νέα Παραγωγή”
  2. “Ακυρωμένη Παραγωγή”

HowTo

 

Πραγματικά νέα παραγωγή

Αρχικά ή ανανεωτήρια χωρίς κοντινό προηγούμενο συμβόλαιο. Ένα συμβόλαιο θεωρείται νέα παραγωγή αν ο κίνδυνος έχει μείνει ανασφάλιστος παραπάνω από ένα μήνα.

Κοιτάμε αν υπάρχει προηγούμενο συμβόλαιο.

Δηλαδή

α) η ημερομηνία έναρξης του νέου να είναι μεγαλύτερη από την ημερομηνία έναρξης του προηγούμενου Ημ Έναρξης Νέου > Ημ Έναρξης προηγούμενου, και

β) η ημερομηνία έναρξης του νέου είναι μεγαλύτερη της ημερομηνίας λήξης του προηγούμενου συν ένα μήνα Ημ Έναρξης Νέου > Ημ Λήξης προηγούμενου +1 μήνα

Πραγματικά νέα παραγωγή

Το είδος παραστατικού που αναζητάμε ως νέα παραγωγή είναι Αρχικό Συμβόλαιο ή Ανανεωτήριο. Τα ανανεωτήρια τα εντάσσουμε ώστε να συμπεριλάβουμε παραγωγή άλλων πρακτορείων που μπορεί να εντάχθηκαν στο χαρτοφυλάκιο του πρακτορείου και έρχονται μέσω γέφυρας ως ανανεωτήρια. Τα ανανεωτήρια συμπεριλαμβάνονται μόνο αν δεν έχουν προηγούμενο παραστατικό στο Insurance.Office.

Στην αναζήτηση πραγματικά νέας παραγωγής υπάρχει η δυνατότητα ορισμού φίλτρου στην ημερομηνία έκδοσης των νέων ασφαλιστηρίων

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι αναλυτικά, δηλαδή εμφανίζονται τα παραστατικά που αναγνωρίζονται ως νέα παραγωγή. Όπως σε όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης έχετε τη δυνατότητα να έχετε στατιστική απεικόνιση όπως στην ακόλουθη εικόνα.

Πραγματικά νέα παραγωγή πίτα

Επίσης όπως σε όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης έχετε τη δυνατότητα να εξάγετε τα αποτελέσματα σε μια σειρά διαφορετικών μορφών αρχείων: Excel, csv, html, text. Το ίδιο ισχύει και για το γράφημα png, bmp, jpg, excel, xps.

Οι αντίστοιχες επιλογές είναι διαθέσιμες στο menu

Options  

 

Πραγματικά άκυρη παραγωγή

Ακυρωμένα χωρίς «κοντινό» νέο συμβόλαιο ή αίτηση ασφάλισης.

Το κοντινό συμβόλαιο είναι πρωτοασφαλιστήριο όπου:

α) η ημερομηνία έναρξης του να είναι μικρότερη ή ίση με την ημερομηνία λήξης του ακυρωμένου συν ένα μήνα Ημ Έναρξης ≤ Ημ Λήξης ακυρωμένου + 1 μήνα, και

β) η ημερομηνία Λήξης του είναι μεγαλύτερη ή ίση με την ημερομηνία ακύρωσης ή ημ. Έναρξης της ακύρωσης συν ένα μήνα: Ημ Λήξης ≥ (Ημ ακύρωσης ή Ημ Έναρξης) +1 μήνα

Η αίτηση ασφάλισης να έχει ημερομηνία έναρξης μεγαλύτερη ή ίση από την ημερομηνία έναρξης του ακυρωμένου: Ημ Έναρξης ≥ Ημ έναρξης ακυρωμένου

Πραγματική Άκυρη παραγωγή -ημ. ακύρωσης

Στην αναζήτηση πραγματικής άκυρης παραγωγής υπάρχει η δυνατότητα ορισμού φίλτρου στην ημερομηνία αλλαγής status του ακυρωμένου. Δηλαδή στην ημερομηνία ακύρωσης. Αν παρ’ ελπίδα δεν υπάρχει ημερομηνία αλλαγής status, χρησιμοποιείται η ημ. Έναρξης του ακυρωμένου. Αυτό το σενάριο απεικονίζεται στην επόμενη εικόνα.

Πραγματική Άκυρη παραγωγή -ημ. λήξης

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι αναλυτικά, δηλαδή εμφανίζονται τα παραστατικά που αναγνωρίζονται ως ακυρωμένη παραγωγή. Όπως σε όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης έχετε τη δυνατότητα να έχετε στατιστική απεικόνιση όπως στην ακόλουθη εικόνα.

Πραγματική Άκυρη παραγωγή -μπάρες

Επίσης όπως σε όλα τα αποτελέσματα αναζήτησης έχετε τη δυνατότητα να εξάγετε τα αποτελέσματα σε μια σειρά διαφορετικών μορφών αρχείων: Excel, csv, html, text. Το ίδιο ισχύει και για το γράφημα png, bmp, jpg, excel, xps.

Οι αντίστοιχες επιλογές είναι διαθέσιμες στο menu

Options

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου