Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αυτόματη είσπραξη ειδοποίησης πληρωμής, με την αποθήκευση του σχετικού Ανανεωτηρίου

great idea

 

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου δεν έχει καταχωρηθεί η είσπραξη του ειδοποιητηρίου πληρωμής αλλά καταχωρείται στο Insurance.Office το αντίστοιχο Ανανεωτήριο. Για παράδειγμα, αν μπείτε στο portal της Ασφαλιστικής, και τυπώσετε το Ανανεωτήριο, το κάνετε import στο Insurance.Office και καταχωρήσετε την είσπραξη στο Ανανεωτήριο. Ή αν το εισπρακτικό το έχει η εταιρεία, οπότε σας έρθουν τα Ανανεωτήρια που οι πελάτες σας πλήρωσαν κατευθείαν στην Ασφαλιστική και εσείς δεν είχατε ενημέρωση.

Σε αυτή την περίπτωση κανονικά θα έπρεπε η είσπραξη του ασφαλίστρου να γίνει στο ειδοποιητήριο και μετά να καταχωρηθεί το ανανεωτήριο (όπως είναι η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία).

Για να βοηθήσουμε όμως τους χρήστες του Insurance.Office, σας δίνουμε τη δυνατότητα όταν καταχωρείτε ένα ανανεωτήριο (με το χέρι ή με γέφυρα), εφόσον υπάρχει ειδοποίηση πληρωμής ανείσπρακτη, να την εισπράττει αυτόματα το Insurance.Office χωρίς την παρεμβολή σας.

Αναλυτικά το Insurance.Office κάνει τα ακόλουθα:
1.    Γυρίζει το εισπρακτικό του ειδοποιητηρίου πληρωμής, στην εταιρεία. Έτσι οι οικονομικές συναλλαγές που θα καταχωρηθούν για το ειδοποιητήριο πληρωμής θα είναι εξωλογιστικές και δεν θα περάσουν από το ταμείο σας. Σημειώνουμε ότι αυτό δεν επηρεάζει το εισπρακτικό του Ανανεωτηρίου.
2.    Κάνει την είσπραξη του ειδοποιητηρίου πληρωμής (εξωλογιστικά). Ως ημερομηνία είσπραξης καταχωρείται η τρέχουσα ημερομηνία. Κανονικά θα έπρεπε να μπει ως ημερομηνία είσπραξης η ημ. Έκδοσης του Ανανεωτηρίου. Όμως επειδή μπορεί αυτή να είναι προγενέστερη και ο χρήστης να μην έχει δικαίωμα είσπραξης με προηγούμενη ημερομηνία, επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε την τρέχουσα ημερομηνία.
Οπότε, το ειδοποιητήριο πληρωμής εμφανίζεται εξοφλημένο και η όποια υποχρέωση του πελάτη σε ασφάλιστρα παραμένει στο Ανανεωτήριο.

 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι από την επόμενη release του Insurance.Office, αν ένα σε ένα ειδοποιητήριο πληρωμής αλλάξετε το status σε “Ακυρωμένο”, αυτό δεν εμφανίζεται πλέον στην αναζήτηση ανεισπράκτων.

 

πως το κάνω;

Στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να δείτε που ορίζουμε σε επίπεδο κλάδου, ότι αν καταχωρηθεί Ανανεωτήριο χωρίς να έχει εισπραχθεί το αντίστοιχο ειδοποιητήριο πληρωμής, το ειδοποιητήριο πληρωμής να εισπράττεται αυτόματα.


Αυτόματη εξόφληση Ειδοποιητηρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου