Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Φτιάχνοντας πρότυπα SMS

 

SMS-good-or-bad-pickΑπό την έκδοση 1.40 υποστηρίζεται η δημιούργια πρότυπων κειμένων για μηνύματα SMS. Για να δημιουργήσουμε ή να επεξεργαστούμε πρότυπα SMS πατάμε το κουμπί [SMS] από την ενότητα Παράμετροι Εφαρμογής και Πρότυπα.

 

Τι κόστος έχει;

Είναι Standard λειτουργικότητα ;-)

 

 

Talk to me nerdy

(How to)

Για να προσθέσετε ένα νέο πρότυπο πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Προσθήκη], όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.

clip_image002

Εικόνα 1: Προσθήκη προτύπου SMS

Στη συνέχεια δημιουργούμε το πρότυπο SMS, συμπληρώνοντας τα ακόλουθα πεδία:

Περιγραφή: Η ονομασία που θέλουμε να δώσουμε στο πρότυπο SMS, π.χ. «Ενημέρωση για Ανανεώσεις».

Είδος: Υποστηρίζονται δύο είδη προτύπων SMS: Πρότυπα Επαφών και Πρότυπα Παραστατικών και ανάλογα με το πρότυπο που θέλουμε να δημιουργήσουμε, επιλέγουμε τον κατάλληλο τύπο. Τα πρότυπα επαφών αφορούν την αποστολή μαζικών SMS επιλέγοντας ένα σύνολο επαφών, ενώ τα πρότυπα παραστατικών την αποστολή μαζικών SMS επιλέγοντας ένα σύνολο παραστατικών, π.χ. τις ανανεώσεις ενός μήνα. Ανάλογα με το είδος που θα επιλέξουμε, είναι διαθέσιμα διαφορετικά πεδία στη λίστα Πεδία, με βάση τα οποία μπορούμε να συνθέσουμε το πρότυπο που θέλουμε.

Πρότυπο: Συνθέτουμε ένα πρότυπο γράφοντας το κείμενο και προσθέτωντας τα πεδία, που θα συμπληρώνονται δυναμικά, από το λίστα Πεδία, επιλέγοντας το πεδίο που θέλουμε και πατώντας clip_image004.

Ανάλογα με το αν το είδος είναι «Πρότυπα Παραστατικών» ή «Πρότυπα επαφών», υπάρχουν διαφορετικά πεδία διαθέσιμα προς επιλογή. Στις παρακάτω δυο εικόνες βλέπουμε τα διαθέσιμα πεδία για καθεμιά των περιπτώσεων

clip_image006

Εικόνα 2: Πεδία για πρότυπα SMS παραστατικών

clip_image008

Εικόνα 3: Πεδία για πρότυπα SMS επαφών

Τέλος, πατάμε [Αποθήκευση] για να αποθηκεύσουμε το πρότυπο που δημιουργήσαμε.

 

Αποστολή SMS από πρότυπο

Με δεξί κλικ σε λίστες επαφών ή παραστατικών εμφανίζεται η επιλογή «Αποστολή SMS».

clip_image010

Εικόνα 4: Αποστολή SMS από πρότυπο

Από την οθόνη «Δημιουργία Μηνύματος» επιλέγουμε το πρότυπο που επιθυμούμε και πατάμε [Αποστολή]. Αν θέλουμε να συμπεριληφθεί και προσφώνηση πριν το μήνυμα, τσεκάρουμε την επιλογή «Προσφώνηση».

clip_image012

Εικόνα 5: Επιλογή προτύπου για αποστολή SMS

Στη συνέχεια, ανοίγει η οθόνη «Προεπισκόπιση αποστολής SMS», από την οποία μπορούμε να ελέγξουμε τα SMS που θα αποσταλούν, να διορθώσουμε κάποια κείμενα, αν χρειάζεται, καθώς και να επιλέξουμε ποιά SMS θα αποσταλούν και ποιά όχι, αλλάζοντας την ενέργεια από «Αποστολή» σε «Αγνόηση». Τέλος, πατάμε [Αποστολή] για αποστολή των SMS.

clip_image014

Εικόνα 6: Προεπισκόπιση αποστολής SMS

Τόσο απλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου