Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Χάρτες!


Το είχαμε καιρό κατά νου αλλά έπρεπε να πάμε διακοπές για να ξεκινήσουμε τις χαρτογραφήσεις του πελατολογίου σας. Η ομάδα ανάπτυξης «φρέσκια» και ξεκούραστη πήρε γνώμονα, αστρολάβο και διαβήτη και ξεκίνησε δουλειά… Εντάξει όχι ακριβώς έτσι αλλά η ουσία είναι ότι πλέον έχετε 2 πολύ δυνατές λειτουργίες στη διάθεση σας:
  1. Από την διεύθυνση μιας επαφής έχετε άμεση πρόσβαση στον αντίστοιχο χάρτη της Google με την τοποθεσία της διεύθυνσης.
  2. Μπορείτε να επιλέξετε διάφορες επαφές και να ζητήσετε να τις δείτε πάνω σε χάρτη.



Η πρώτη λειτουργία έχει προφανείς χρήσεις:
  • Τυπώνετε τον χάρτη και τον δίνετε στον εισπράκτορα ή το συνεργάτη σας για να βρει το δρόμο του προς τον πελάτη σας.
  • Επιτέλους μπορείτε να δείτε άμεσα που είναι το ραντεβού που έχετε χωρίς να αρχίσετε τις αναζητήσεις, πληκτρολογήσεις, τηλεφωνικές οδηγίες, περιγραφές, κτλ. Μόνο με ένα κλικ!

Η δεύτερη λειτουργία είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα:

Μπορείτε να δείτε ένα σύνολο από επαφές πάνω στον χάρτη. Και αυτή η λειτουργία μπορεί να σας χρησιμεύσει στην εισπρακτική διαδικασία. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι οπτικοποιείτε το πελατολόγιο σας. Ε βάλτε και λίγο την φαντασία σας να δουλέψει...

Τι κόστος έχει;

Είναι Standard λειτουργικότητα. Αν έχετε παλιότερη έκδοση που δεν το περιλαμβάνει και έχετε συμβόλαιο συντήρησης, δεν έχει κόστος.

«Ψήθηκα»! πως το κάνω; (how to section)

Για να δείτε στον χάρτη μια διεύθυνση
Από την καρτέλα της επαφής, ανοίγουμε τον expander των διευθύνσεων και στην διεύθυνση που μας ενδιαφέρει, πατάμε το κουμπί [Χάρτης], όπως φαίνεται στην εικόνα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο default web browser και να εμφανιστεί η διεύθυνση στο Google maps. Το κόκκινο εικονίδιο δείχνει την ακριβή θέση της διεύθυνσης που ζητήσατε να δείτε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη την λειτουργικότητα του Google Maps για να κάνετε zoom-in ή zoom-out, να μετακινήσετε το χάρτη, ή να δείτε από ποια διαδρομή σας προτείνει να πάτε. Επίσης μπορείτε να δείτε διαφορετικές μορφές του χάρτη όπως μέσω δορυφόρου, ή να τον τυπώσετε.

Για να δείτε στο χάρτη πολλές επαφές μαζί
Επιλέγουμε τις επαφές που μας ενδιαφέρουν (είτε ως αποτέλεσμα αναζήτησης επαφών, είτε από κάποια ομάδα επαφών), κάνουμε δεξί κλικ και ζητάμε την επιλογή «Εμφάνιση στον χάρτη», όπως φαίνεται στην εικόνα


Αν κάποια από τις επαφές που επιλέξαμε δεν έχει καταχωρημένη διεύθυνση, εμφανίζεται το μήνυμα που βλέπουμε στην διπλανή εικόνα:

Κατόπιν ανοίγει ο default web browser όπου εμφανίζονται τοποθετημένες στο χάρτη οι επαφές που επιλέξαμε. Στο δεξί μέρος της εικόνας υπάρχει μια λίστα με τις επαφές που επιλέξαμε. Κάνοντας κλικ σε κάποια από αυτές, ο χάρτης «οδηγείται» στην συγκεκριμένη διεύθυνση ενώ εμφανίζεται ένα tooltip με το στοιχεία της επαφής, όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.


Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υποστήριξη χαρτών από το Insurance.Office (talk to me nerdy)

Δεν παίζει!
Αν σας βγάζει μήνυμα λάθους, ακολουθήστε τις οδηγίες του μηνύματος. Αν δεν βγάζει μήνυμα λάθους αλλά δεν βρίσκει την διεύθυνση δείτε τον Έλεγχο 2.
Έλεγχος 1. Check your Internet connection mate! Η σε άπταιστα Ελληνικά: Καταρχήν ελέγξτε ότι έχετε σύνδεση στο Διαδίκτυο(Internet), η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι από τα λίγα πράγματα που δεν περιλαμβάνονται στο Insurance.Office ;-)
Έλεγχος 2: Κατά δεύτερον δείτε ότι όντως έχετε συμπληρώσει τα στοιχεία της διεύθυνσης. Στοιχεία όπως ο νομός και ο δήμος βοηθάνε συνήθως… Όπως και ο ΤΚ. Κάνουμε θαύματα αλλά όχι και έτσι!
Έλεγχος 3: κάνουμε πάλι τους ελέγχους 1 και 2 (ή αλλιώς: δεν γίνεται!). Πάντως για να σοβαρευτούμε: αν δεν υπάρχει η διεύθυνση στο Google, μας συγχωρείτε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Σας προτείνουμε πάντως να ελέγξετε την ορθογραφία και την εν γένει ορθότητα της διεύθυνσης γιατί το πιο πιθανόν είναι να έχετε κάνει λάθος.

Γιατί Google-maps;
  • Γιατί είναι η καλύτερη υπηρεσία αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.
  • Γιατί υποστηρίζει Ελληνικά και Ελληνικούς χάρτες.
  • Γιατί μας επιτρέπει να μην σας χρεώσουμε για την χρήση της.
Θέλετε και άλλα;

Μπορώ να βάλω όσες επαφές θέλω στο χάρτη;
Παν μέτρον άριστον.
Υπάρχει ένας περιορισμός (τεχνικής φύσης) στον όγκο δεδομένων που μπορούμε να στείλουμε στην σελίδα που εμφανίζει τα αποτελέσματα, συνεπώς η απάντηση είναι όχι. Όταν ξεπερνάτε το μέγεθος που μπορούμε να διαχειριστούμε θα υπάρχει σχετικό μήνυμα λάθους, οπότε θα το καταλαβαίνετε. Αλλά, αν θέλετε οπωσδήποτε να βάλετε μερικές χιλιάδες επαφές πάνω στον χάρτη, και θεωρείτε ότι μπορείτε να βγάλετε άκρη, θα μας το πείτε να το δούμε μαζί σας. Να ξέρετε πάντως ότι η συγκεκριμένη λειτουργία παρέχεται «as is» (όπως είναι τώρα) στα πλαίσια της συντήρησης του Insurance.Office.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου